HDP og kurdernes framtid

Vindheimbloggen

HDPs talspersoner Selahattin Demirtas og Figen Yuksekdag. HDPs talspersoner Selahattin Demirtas og Figen Yuksekdag.

Den sterke oppslutningen om det pro-kurdiske partiet HDP ved valget i Tyrkia er svært gledelig, ikke bare for venner av det kurdiske folk, men for venner av demokrati og folkestyre overalt. HDPs valgkamp ble gjennomført under svært vanskelige forhold og under til dels voldelig motstand fra president Erdogan og hans AK-parti. Bare to dager før valget ble et av HDPs valgmøter rammet av bomber som drepte 2 personer og såret et stort antall. Dette hindret ikke at HDP passert sperregrensa på 10 % med god margin og satte en stopper for president Erdogans planer om å samle alle makt i egne hender.

Resultatet viser at store grupper i det tyrkiske folk ønsker seg demokrati og pluralisme. Både for kurderne og for tyrkisk demokrati er det avgjørende at parlamentet i Ankara får en tydelig stemme ikke bare for rettferdige kurdiske krav, men også for…

Vis opprinnelig innlegg 557 ord igjen