Filmer

TV stasjonen France 24 har en reportasje i begynnelsen av 2020 om situasjonen for de kristne i nordre Syria etter Tyrkias invasjon.

 

Shane Bauer, en amerikansk journalist som har dekket Syria i over ti år, har lagd en større reportasje for magasinet Mother Jones i USA.  Utgitt juni 2019.

https://www.motherjones.com/media/2019/06/watch-as-shane-bauer-goes-behind-the-lines-in-syria/

 

Hvis du klikker på nedenstående video om internasjonale frivillige som har deltatt i krigen mot IS og deretter klikker å «se på Youtube», kan du finne mange reportasjer/filmer om Nord og Øst Syria.

 

Someone Else’s War er en film produsert for den engelske avisa Guardian om tre engelske soldater som var med i de demokratiske styrkene i kampen mot IS. De tre er blant de falne. Filmen følger foreldrene som prøver å forstå sine barns valg.

 

Reportasje på engelsk fra kampen om Baghouz, IS’ siste område i Syria. Mars 2019.

Publisert 16. mar. 2017

Forerag på engelsk om situasjonen i Nord Syria og kampen for kvinnefrigjøring.
Cooperation in Mesopotamia Publisert 21. mai 2017. Kortfilmen, Rojava Spring,  handler om bygginga av Kvinnelandsbyen i Nord Syria. Denne ble ferdigbygd vinteren 2018/19. Engelsk undertekster.

 Lasta opp den 18.112016. En kortfilm om prosjektet i Nord Syria. Engelsk undertekster.

 

Kurderne som bor i Iran er utsatt for et brutalt regime som hindrer økonomisk utvikling i de kurdiske områdene ved grensa mellom Iran og Irak. På grunn av omfattende arbeidsløshet og fattigdom tvinges tusener til å livnære seg på det livsfarlige yrket som transportarbeider over grensa. De kalles kolbar, som betyr å bære på ryggen. Nedenfor er en reportasje gjort av BBC på engelsk.

 

Denne hjerteskjærende filmen er et intervju med en kolbar som forteller om sitt liv og virke «mot alle odds». På engelsk.

 

The Road to Raqqa. 2017.  Russia Today. Språk: Engelsk.

 

Rojava: A Utopia in the Heart of Syria’s Chaos.

 

Hunting Isis with Kurdish Female Figheters. 2015. 60 Minutes. Språk: Engelsk

 

Gerilla Film, Februar 2018. ANF-news.

 

 

YPG film om seg sjøl fra 2017 med engelsk tale.

 

Folkets forsvarsenheter (forkorta YPG) har en egen internasjonal «brigade».
Engelsk tale 2018.

 

Everything about Kurdistan – Allt om Kurdistan
Publisert 13. des. 2017. Engelsk tale.

Intervju med Öcalan m fl. Journeyman Pictures. Publisert 15. okt. 2007. Engelsk tale

 

Yol – veien[1] (tyrkisk: Yol) er en tyrkisk spillefilm fra 1982 regissert av Yılmaz Güney og Şerif Gören.Filmen ble belønnet med Gullpalmen da den ble vist på Filmfestivalen i Cannes i 1982.