Om oss

Solidaritet med Kurdistan, Norge er en  medlemsorganisasjon, som ifølge politisk plattform og vedtekter tar sikte på å mobilisere til aktivt solidaritetsarbeid med det kurdiske folket. Alle som støtter vårt formål, slik det er beskrevet i plattformen, og betaler kontingent, kan bli medlemmer. Men vi satser spesielt på å få flere nordmenn engasjert i aktivt solidaritetsarbeid, da det er alt for få av oss i forhold til det de kurdiske organisasjonene i Norge klarer å mobilisere blant våre kurdiske landsmenn. Solidaritet med Kurdistan vil sjølsagt også samarbeide med kurdiske organisasjoner og slik styrke kontakten mellom nordmenn og kurdere i Norge.

Solidaritet med Kurdistan ble stiftet 10.november 2014, hvor et landsstyre og et arbeidsutvalg ble nedsatt, med tyngdepunkt i Oslo-regionen. Vi jobber nå med å bygge ut organisasjonen landet over og vedtektene åpner for at lokallag som blir dannet innen det første ordinære landsmøtet (som er planlagt før sommeren 2015 om mulig, seinest i løpet av 2015) kan peke ut representanter til landsstyret. Allerede nå er det meldt om at 5-6 steder vil opprette lokallag i starten av 2015.
Nå når det formelle med registrering av organisasjonen, oppretting av bankkonto osv er i orden vil derfor medlemsverving bli en viktig oppgave (for å bli medlem – klikk her). Men vi er også i gang med utadretta aktivitet, i form av informasjonsvirksomhet gjennom media, åpne møter og planlagt standsvirksomhet ut på nyåret. Vi følger også opp med norske myndigheter og hjelpeorganisasjoner for å få norske hjelpeforsyninger inn til disse områdene.

Vi ser det også som viktig at flere nordmenn får direkte kjennskap til situasjonen i Kurdistan, og har derfor satt opp som et mål å få flere til å dra på solidaritetstur til Kurdistan. Følg med på kalenderen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s