Kalender

Demonstrasjon mot Tyrkias invasjon den 10. oktober klokka 15.00 I Oslo. Oppmøte Trafikanten

 

Solkurd i Vestfold har standsaktivitet i sommer og til høsten.

Bor du i Vestfold kan du besøke standen eller til og med hjelpe til å bemanne!

 

KALENDER FOR VESTFOLD:

Monument-parken i Stokke, Lørdag 20. Juli f.o.m. kl. 10 t.o.m. kl. 20.

I Sande sentrum, Lørdag 27. Juli f.o.m. Klokka 11 t.o.m. kl. 19. 

Den kommunale brygga i Sandefjord, Lørdag 3. August f.o.m. kl. 10 t.o.m. kl. 20.

Teie torg, Lørdag 10. August f.o.m. kl. 10 t.o.m. kl. 21.

Byparken i Sandefjord sentrum, Lørdag 17. August f.o.m. kl. 11 t.o.m. kl. 19.

Torget i Larvik, Lørdag 24. August f.o.m. kl. 10 t.o.m. kl. 21.

Torget i Sandefjord (utenfor Hvaltorget), Lørdag 31. August f.o.m. kl. 11 t.o.m. kl. 19.

Fiskebrygga i Holmestrand, Lørdag 7. September f.o.m. kl. 11.30 t.o.m. kl. 19.30.

Torget i Tønsberg, Lørdag 14. September f.o.m. kl. 10 t.o.m. kl. 21.

Andebu sentrum, Lørdag 21. September f.o.m. kl. 10 t.o.m. kl. 21.

190219OsloMedlemsmøte

Landsmøtet 2019 i Solidaritet med Kurdistan.

Tidspunkt for møtet er: Lørdag 9.februar kl 10.00 – 17.00. Møtet starter kl. 10, så kom helst litt før.

Sted: Jordal skole, Strømsveien 4, 0657 Oslo.

Buss 37 går fra Oslo. Galgeberg holdeplass er rett utenfor skolen.
Buss 20 går fra Skøyen via Majorstua og Carl Berner. Endeholdeplassen er i Jordalgata, rett bak Jordal skole. Sjekk tider på ruter.no.
Mat: Vi server lunsj, kaffe og frukt.
Pris: 50 kr i matpenger. Ta med kontanter eller mobilen med Vipps.
Reise: Vi dekker billigste reisemåte for delegater valgt av lokallaget sitt. Bestill i god tid i forveien slik at billettene blir så rimelig som mulig. Ta vare på kvitteringer.
I følge § 6 i vedtektene har alle medlemmer tilgang til landsmøtet, med tale og forslagsrett, dersom de har betalt sin medlemskontingent. Les mer om hvordan du kan betale kontingenten din her.
Lokallaga velger delegater. Bare delegater har stemmerett på landsmøte.
Vi ber om påmeldinger innen 3. februar for å kunne planlegge matinnkjøp. Send din påmelding på e-post til solidaritetmedkurdistan@gmail.com
Vi oppfordrer alle til å sende inn forslag til uttalelser på forhånd. Hvis de sendes inn senest 8. februar vil de bli skrevet ut til møtestart.
Velkommen til landsmøte!
————————————————————————————————————————————

Solidaritetsturer til Bakur i 2019

Solidaritet med Kurdistan vil arrangere to solidaritetsturer til Bakur, den tyrkiske delen av Kurdistan,  i 1.halvår av 2019.

Den første vil bli i forbindelse med Newroz, hvor vi legger opp til å feire dagen i den kurdiske hovedstaden Amed (tyrkisk navn: Diyarbakir) torsdag 21.mars. Avreise fra Oslo vil sannsynligvis være 19.mars. Omvisning i byen, og orientering fra vårt vertskap på onsdagen, mens den store Newroz-feieringen vil være fra morgenen til langt ut på dagen torsdag 21.mars. Fredag 22. til søndag 24. vil vi dra ut på en rundtur til andre steder. Vi kommer tilbake med nærmere detaljer om reiseruta, da valgkampen, som vil være i innspurtfasen da, kan føre til endringer. Retur til Norge mandags morgen 25.mars.

Det er lurt å melde seg på raskt for å få plass. Vi vil prioritere at det blir med både folk som har reist i Kurdistan før, og nye, yngre folk som ønsker å lære mer om landet og møte kurderne som bor der. Det er også mulig for flere å bli med på bare sjølve Newroz-feiringen i Amed, og dra hjem dagen etterpå.

Kostnader beregnes til ca 3000 for flybillettene og knapt 2000 for 6 hotellnetter. Maten vil være billigere enn det du bruker i Oslo, og transportutgiftene på turen neppe over 300 kr pr pers (vi planlegger å reise med lokalbusser)

Her er noen reisebrev fra fra Newroz-turen i 2017:

Den andre turen vil være i forbindelse med lokalvalget 31.mars. Planlagt avreise vil da være fredag 29.mars, også til Amed. Orienteringer fra HDP om dagen 30.mars. For de som skal være observatører ute i distriktene blir dere transportert ut i løpet av dagen 30.mars. Retur til Oslo 2.april. Denne turen vil da bety fravær fra jobb 3 dager (fredag + mandag og tirsdag).

Dere vil få et innblikk i situasjonen på det stedet dere skal observere valget i, pluss at dere får en føling med den politiske situasjonen rundt valget. Forhåpentligvis kommer flere partier fra Norge til å sende observatører dit, invitert av HDP.  Observatørene har ikke formell status fra myndighetenes side, men ledsager HDPs partiobservatører rundt til valglokalene. Siden vi skal gjøre en bestemt jobb for HDP, vil vi legge vekt på at flertallet har erfaringer med dette fra før eller har reist i Kurdistan før. Men vi ønsker også å ha med noen som ikke har vært der før, og gjerne yngre. Det vil alltid være noen med erfaring i gruppa du observerer sammen med.

For å få billigst mulig flybilletter ønsker vi påmeldinger til turene så raskt som mulig. Seinest innen 1.mars.  Siden vi har et tak på størrelsen av gruppene, er det lurt å være ute i god tid for å være sikker på plass. Send påmeldinger til solidaritetmedkurdistan@gmail.com med navn, bosted, tlf og alder. Dere kan også be om ytterligere opplysninger her.

Vi sikter på å ha et forberedelsesmøte for hver av gruppene i Oslo, ca et par uker før avreisen

 

Tips oss gjerne om arrangementer som kan være relevante for Solidaritet med Kurdistan!

Send en e- post til solidaritetmedkurdistan@gmail.com