Statsterror i Kurdistan: Den tyrkiske staten beordrer brenning av Kurdiske landsbyer

Oversatt versjon av tidligere publisert pressemelding fra Kurdistans Nasjonalkongress sendt ut 18. august.

Uten navn1 

Landsbyene Kocakoy, Lice og Hani , i Amed (Diyarbakir)- distriktet, og andre nærliggende landsbyer er under tunge bevæpnede angrep av den tyrkiske hæren. For tiden står mange av disse landsbyene i brann, mange er sårede, og et ukjent antall mennesker er drept. Etter tunge angrep og bombing mot sivilbefolkningen har tyrkiske soldater gått inn i landsbyen Kocakoy. Mens familiene fortsatt var inne i husene fortsatte de med å angripe hjemmene ved å skyte og brenne ned husene. Lokale kilder har rapportert om at mange mennesker er drept, eller er alvorlig skadet. Etter angrepene har den tyrkiske hæren evakuert landsbyene med vold.

I går oppsto en lignende voldelig situasjon i Şapatan (Altınsu) en landsby i Hakkari’s Şemdinli området. I denne landsbyen ble over 10 hus revet og lagt i ruiner. Røyk stiger enda fra hjemmene og omliggende skogsområder, og også fra andre nærliggende landsbyer.

Det tyrkiske regime iverksatte en tilsvarende militær operasjon på 1990- tallet. Under denne perioden brente regime ned 4,000 kurdiske landsbyer og forflyttet 3,000, 000 mennesker. Nå gjentar regime den samme politikken og praksisen igjen.

I en pressemelding sendt tidligere i dag informerte vi om at tyrkiske militære styrker har angrepet områdene Varto, Semdinli, Farqin, Yuksekova, Nusaybin and Lice. Sivile har blitt angrepet, forretningsbygg og privathus har målrettet blitt angrepet, og mange mennesker har blitt drept i disse angrepene.

HDP representanter og medlemmer har rapportert at de nå bevitner den same strategien som den ISIS brukte da de angrep Kobane. Der utførte de en målrettet og bevisst ødeleggelse av byen. Tyrkia adopterer nå den samme politikken som ISIS benyttet i mange kurdiske områder og landsbyer, i den kurdiske delen av Tyrkia.

Bruk av militær makt mot sivile er en krigsforbrytelse. Direkte bombing, forflytning, brenning av hjem, landsbyer, forretningsbygninger, gater, gårder og omliggende områder er en terror taktikk som det tyrkiske regime benytter mot uskyldige sivile.

Vi oppfordrer det internasjonale samfunn, organisasjoner, presse og menneskerettsorganisasjoner om og fordømme den skitne krigen som den Tyrkiske staten utfører mot kurdere. Forbrytelsen som nå utføres mot kurderen er brudd på menneskerettigheter og det tyrkiske regimet må bli holdt ansvarlig for sine handlinger av internasjonale organer og organisasjoner.