Det er en humanitær, økonomisk og miljømessig tragedie i Nord-Kurdistan

Tyrkiske styrker har utvidet sin brutalitet til enda flere områder i Kurdistan.

Kort tid etter at portforbudet ble erklært i byen Lice, og 39 nabolag i området, begynte en ny operasjon ledet av kampfly og helikoptre. Disse brukes til å omringe og brenne ned fjell, skog og store deler av landsbyer i Lice. De grønne områdene som er på over titusener av hektar er brent ned til aske sammen med vingårder og frukthager som tilhører landsbyboerne. Folk som prøvde å slukke brannen ble hindret av voldelige militære. Folk er nå tvunget til å flykte til andre steder – mer enn 500 000 mennesker har allerede blitt fordrevet fra sine nabolag i de siste årene og er i dag både hjemløse og arbeidsledige.

Regjeringen i Tyrkia prøver å dekke over sine krigsforbrytelser ved å sette opp militære soner som hindrer folk i å komme inn i området, for eksempel journalister, sivile organisasjoner og representanter fra de ulike politiske partiene.

Norge, FN og andre relevante institusjoner og organisasjoner bør legge press på den tyrkiske regjeringen slik at forbrytelsene mot menneskeheten stoppes. Hvis ingenting blir gjort vil det føre til enda mer humanitær tragedie og ødeleggelse av store naturområder i de kurdiske områdene.