Newroz 2017

162

 

Solidaritet med Kurdistan vil også i år arrangere en solidaritetstur til Kurdistan i forbindelse med Newroz. Vi samarbeider med Folkets Demokratiske Parti (HDP) om opplegget for et opphold i og rundt Amed/Diyarbakir.

Vi reiser fra Oslo til Diyarbakir sannsynligvis søndag 19.mars (kanskje lørdag 18, dersom vi får et program der nede dagene før Newroz).

Newroz-feiringen foregår tirsdag 21. mars, hele dagen. Dagen før er det orienteringsmøter for de internasjonale gjestene, i tillegg til å gjøre oss kjent med situasjonen i byen. Vi regner med at det kommer folk fra flere steder i Europa og kanskje andre verdensdeler også. Dersom forholdene tillater det vil vi prøve å få til en dagstur til sted utenfor Amed den 22. mars. Hvis ikke får vi samtaler med kurdiske organisasjoner i Amed.

Sannsynlig tilbakereise til Norge blir da torsdag 23.mars. Det kan tenkes at vi klarer å organisere opphold for de som måtte ønske å være der lengre, fram til helga. De som vurderer dette bør derfor vente med å bestille billetter til ca midten av februar.

Grunnen til at vi velger å dra til Amed i år også, er for å vise støtte til våre venner i denne delen av Kurdistan som fortsatt blir hardt presset og forfulgt av tyrkiske styresmakter.

Les gjerne reportasje fra fjorårets tur her: https://solidaritetmedkurdistan.wordpress.com/2016/04/12/norge-i-krig-mot-kurderne-i-tyrkia/

 

Praktisk:

Hver deltaker bestiller flyreisen sjøl og skaffer seg visum til Tyrkia, da det kan være noen variasjon for hjemreisa. Vi legger opp til at alle drar ned slik at vi kommer til Amed samme dagen. Om det blir avreise 18. eller 19.mars bestemmer vi når vi har oversikt over hva deltakerne ønsker og hva HDP anbefaler oss.

Sannsynlig flyreise slik det nå ser ut vil være med Turkish Airlines, avreise 18. el 19. mars  kl. 12.15 og framme i Diyarbakir kl. 00.40. Retur torsdag 23. mars kl. 10.05 -16.55. Mellomlandinger i Istanbul. Prisen per 22. januar er nå 2785 kr.

Visum ordnes via internett på https://www.evisa.gov.tr/en/ og koster 25 US . Du bør ha pass som er gyldig minst 6 måneder fra innreisa av.

Hotell bestilles i samråd med arrangørene der nede. Regn med ca 3-400 pr natt for enkeltrom. Matutgifter blir minimale – mindre enn det du ville bruke her hjemme disse dagene.

Påmelding:

Kontakt oss hvis du ønsker mer info, også om du ennå ikke har bestemt deg helt for å dra. Vi vil gjerne ha påmelding innen 1.mars, og vi legger opp til å ha et forberedelsesmøte for de som kan ca 2 uker før avreise. Send  påmelding til solidaritetmedkurdistan@gmail.com