Newroz Resepsjon 2017

Vi feirer Newroz, den kurdiske nyttårsdagen, og inviterer til mottakelse på Fredshuset i   Oslo.

Årets Newroz feires i år under svært vanskelige forhold i Kurdistan. Krigene i Syria og Irak   har også forplantet seg til Tyrkia, hvor flere hundre sivile kurdere er drept i reine massakrer de siste månedene.

 Newroz sitt budskap om slutt på undertrykking og fredelig sameksistens mellom folkene i Midtøsten vil være utgangspunkt for feiringene i Kurdistan.  Det samme ønsket ligger bak   feiringen av dagen her i Norge, både for den kurdiske diasporaen her og for venner av       kurderne med norsk bakgrunn.

Tradisjonen tro vil det vil være flere tilstelninger og fester, rundt sjølve Newroz-dagen 21.mars som kurdiske foreninger står bak.  Denne mottakelsen, 22mars, arrangeres i     fellesskap av kurdere og den norske solidaritetsbevegelsen, og vi håper at spesielt mange  venner finner veien hit.

Foruten hilsener, kulturinnslag og informasjon om den aktuelle situasjonen i Kurdistan nå,  vil det bli servert kurdiske mat og være plass for uformelt, hyggelig samvær i tråd med     Newroz-feiringens budskap.

Mottakelse på Fredshuset, Møllergata 12, 7.etg
Onsdag 22 .mars kl 1800 -2100

Hjertelig velkommen!

 

Hilsen

Kurdistans Nasjonalkongress (KNK)
Solidaritet med Kurdistan
Felles Diplomatisk Komitee for Kurdiske Organisasjoner i Norge, ( Består av 14 kurdiske partier og oganisasjoner)