Stopp angrepe på kvinnene som kjemper mot IS

Kjære venner,
vi oppfordrer dere til å send denne e-posten til stortingspolitikere og dele med venner.

Tyrkia dreper de modige feministiske kvinnene som kjemper mot IS i Syria.

Kjære NAVN,

Tirsdag 25. april ble 18 luftangrep utført av den tyrkiske hæren mot den nordlige autonome kurdiske region i Syria. 12 medlemmer av Kvinners Forsvarsenhet (YPJ) og 8 medlemmer av Folkets Forsvarsenhet (YPG) ble drept. 5 Peshmerga, en jezidi-kjemper fra Shingal Resistance Units (YBS) og en sivil ble også drept i luftangrep som skjedde samtidig mot jezidienes hjemland i Nord-Irak. Disse var alle mennesker som kjempet i  fronten mot det rasistiske, fascistiske og totalitære IS.

Verden så på det med glede da de feministiske, likestilte og fryktløse kvinnene i YPJ frigjorde kurdiske, arabiske og turkmenske kvinner fra IS i Manbij i august. Bilder av smilende kvinner som kastet påtvungne slør symboliserte frigjøringen, og skapte overskrifter over hele verden. Vi var alle stolte over at det var mennesker i verden som var villige til å ofre livet og at friheten fortsatt var mulig.

Nå blir de samme kvinnene mål for angrep fra den tyrkiske regjeringen, som fortsetter å støtte reaksjonære, islamistiske og jihadistiske grupper i Syria. Tyrkia hevder at de kjemper mot terrorisme og retter angrepene mot Kurdistans Arbeiderpartiet (PKK); Men dette er en løgn. Tyrkia prøver å styrke autoritære, antidemokratiske og ekstremistiske grupper som har samme ideologi som dets president Recep Tayyip Erdogan. Dette kommer til uttrykk i Tyrkias støtte til grupper som Ahrar al-Sham, al-Qaida-avdelingen i Syria.

Dessverre har den norske regjeringen vært helt stille om Tyrkias overgrep. De kurdiske styrkene som kjemper mot IS, har nå kommet nær IS sin siste høyborg i Syria; Raqqa. Tyrkias angrep mot disse gruppene skader også internasjonal innsats for å beseire jihadistene.

Jeg ber deg om å løfte spørsmålet om Tyrkias luftangrep mot kurdiske styrker i Syria og Irak opp på Stortinget og oppfordrer det norske Storting til å handle for å sørge for at dette aldri skjer igjen.

 

Her finner du oversikten over partienes representanter på Stortinget:
https://www.stortinget.no/no/Representanter-og-komiteer/Partiene/Partioversikt/