Støtter Norge den pågående tyrkiske invasjonen i Irak?

Solidaritet med Kurdistan stiller dette spørsmålet i et brev til utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Tyrkiske luft- og bakkestyrker har de siste dagene krysset grensen til Den kurdiske regionen i Irak. Invasjonen startet 14. desember.  De tyrkiske soldatene kontrollerer nå et strategisk viktig område i et fjellområde som ligger nært grensa til Iran.

En innbygger i landsbyen Bermize har blitt drept i et tyrkisk flyangrep. Lokale kilder forteller til nyhetsbyrået ANF at de tyrkiske styrkene har satt i gang omfattende anleggsarbeider.

Solidaritet med Kurdistan oppfordrer utenriksministeren og regjeringen til å straks kreve at Tyrkia trekker invasjonsstyrken tilbake. – Norsk taushet vil bli oppfattet som stilltiende godtaking av Tyrkias folkerettsstridige invasjon i nabolandet, sier Marie Sørhaug og Erling Folkvord som er medledere i Solidaritet med Kurdistan.

For kommentar:
Marie Sørhaug, mobil 936 67 426

Erling Folkvord, mobil 415 10 303