Julehilsen fra Tromsø

Vi viderebringer en hilsen fra Solkurd Tromsø:
Solidaritet med Kurdistan hilser dere og ønsker dere en god jul!

Vi nærmer oss slutten på et år preget av stort sett gode nyheter, for folk flest i vårt samfunn. Dette gjelder fra nord til sør i hele vårt langstrakte land. Men når det gjelder andre deler av kloden var året annerledes. Flere steder var preget av dramatiske hendelser som krig og uro. Tross i alle kontraster skal vi ferie julen som står for døra og et nytt år i fredelige Norge. En slik fred ønsker vi for alle rundt omkring i verden. Fred og krig skapes av mennesker. Heldigvis er de fleste for fred. Fred kan skapes av mennesker som forsøker å åpne dører, og det er det Solidaritet med Kurdistan (Solkurd) står for.

For fire år siden tok en gruppe menneskerettighetsforkjempere et initiativ og dannet organisasjonen Solidaritet med Kurdistan. Solkurd er en partipolitisk uavhengig organisasjon som har som hovedmål å være en aktiv støttespiller for menneskerettigheter til både kurdere og alle andre folkegrupper som befinner seg i de kurdiske områdene. I tillegg skal Solkurd kjempe aktivt for det kurdiske folkets demokratiske, sosiale og nasjonale rettigheter.

Vi har også dannet et lokallag av Solkurd i en av de fremste norske byene når det gjelder humanitær støtte, Tromsø. Solkurd-Tromsø ønsker at alle skal være med og sørge for å ta vare på freden i vårt samfunn og å støtte arbeidet for å skape fred i krigsrammede områder.

Krigene i Midtøsten har rammet millioner av mennesker, hvor kvinner og barn er de første ofrene. Hittil har flere tusen barn dødd av sult og tusenvis av kvinner har blitt utsatt for voldtekt i de krigsrammede områdene. Den 9. des. fikk vi høre grufulle historier om voldtekt fra årets fredsprisvinnere Nadia Murad og Denis Mukwege. Fredsprisvinneren kurderen Nadia Murad sin tale rørte de fleste i publikum til tårer. Murad er ikke den eneste kvinnen eller kurdiske kvinnen som har opplevd seksualisert vold i krig. Tusener av kurdiske, arabiske og andre kvinner har blitt fanget av ekstreme grupper og behandlet slik som Murad ble. Solkurd håper at disse tårene kan bli vendt til aktivt solidaritetsarbeid. Hvis vi ønsker at alle skal få oppleve en like gledelig og fredelig jul som oss, er tida inne til å handle og å bidra. Solkurd-Tromsø oppfordrer ulike politiske partier, organisasjoner og individuelle aktivister i Tromsø til å vise sin solidaritet med det kurdiske folket via Solkurd-Tromsø.

Solkurd-Tromsø

Innlegget har også stått i Nordlys.
file