Dødelige sanksjoner

USA angriper Syria økonomisk gjennom sanksjoner og økonomisk blokade. Dette rammer først og fremst vanlige folk i Syria.
Amerikanske myndigheter vedtok den så-kalte Caesarloven i fjor. Nå begynner effektene å kjennes.
Økonomien i Syria går nedover. Vanlige folks levestandard synker raskt. Den syriske valutaen som heter syriske pund er i fritt fall. Basisvarer er dobla i pris på kort tid.
De autonome myndighetene i Nord og Øst Syria har som politikk å ikke bryte ut av Syria. Dette innebærer at de holder fast ved den syriske valutaen i sine områder og ikke går over til tyrkiske lira slik det har skjedd i de tyrkisk okkuperte områdene av Syria. Så de amerikanske sanksjonene rammer også dem.

Les mer på engelsk HER

De demokratiske myndighetene i Nord og Øst Syria kritiserer Assad-regimet for ikke å være innstilt på å få til en demokratisk løsning og at regimet er uvillig til seriøse forhandlinger. Ved å finne en politisk løsning, vil man kunne komme vekk fra sanksjonsregimet.

BBC omtale den økende krisa i Syra i denne ARTIKKELEN