Oslo: Fakkeltog på søndag fra Jernbanetorget kl 14.00

Bli med i fakkeltoget på søndag. Kampen fortsetter i Iran. Vi fortsetter vår støtte.

https://www.facebook.com/events/1854798811527221?ref=newsfeed

Arrangørene skrie:

Vi ønsker å inviterer store og små til en respektfull, minneverdig og et storstilt markering til støtte for folket i Kurdistan og Iran – søndag den 04. desember, kl. 14:00!

Fakkeltoget starter fra Jernbanetorget og vil gå gjennom Karl Johans gate. Det blir endestopp med underholdning på Universitetsplassen – med musikk og kultur!

La oss tenne flere lys under advent i år! La oss lyse opp Oslos gater med fredens ild og være demokratiets røst!

Kvinne, liv og frihet!
Dette er slagordet som har samlet folket i Kurdistan og Iran som er mot det islamske regimet, som har styrt Kurdistan og Iran med jernhånd de siste 43 årene. Etter drapet på Jina Amini, i september – tok folk til gatene, i hjembyen Saqiz og ropte kvinne, liv, Frihet.

Dette slagordet har gitt håp for regimeskifte der. Jina Amini, den 22 år gamle jenta, mistet livet under varetekt av det såkalte moralpolitiet, på bakgrunn av upassende bruk av sløret(hijab). Det har pågått demonstrasjon mot det islamske regimet i snart 3 måneder.

Det islamske regimet og dets sikkerhetsstyrker har slått hardt ned på demonstrantene og daglig dreper de og fengsler hundrevis av demonstranter som kjemper for frihet, demokrati og kvinners rettigheter.

Demonstrantene fortjener å bli hørt og deres kamp bør være vår kamp til å kjempe.

Komiteen:
Shoana Ostadi, Samad Rah, Saman Darbandi, Samira Soltani, Andam Aziz, Naser Xoshdl, Golnar Mirzai og Nadia Hasani.

Vi er flere engasjerte unge og voksne mennesker som skal arrangerer dette fakkeltoget, med en minikonsert, til støtte for demonstrantene. Vi er grasrota og ikke tilknyttet noen bevegelse eller organisasjoner, og er politisk uavhengige som arrangører. Vi står for inkludering og mangfold.

«WOMAN, LIFE, FREEDOM»