Tyrkisk statsterror fortsetter i Kurdistan

Pressemelding fra Kurdistans Nasjonalkongress
27. august 2015

Fra 24. juli har politiet og militæret angrepet Hakkari i Yuksekova distriktet. 3 er døde og minst 10 er skadet. Den tyrkiske staten har iverksatt en skitten krig mot det kurdiske folket. Under denne perioden har de bombet kurdiske deler av Tyrkia og Irak. De terrorisere mennesker og erklærer portforbud i mange kurdiske byer. Blant annet i Semdinli, Varto, Lice, Hani, Ergani, Eruh og Farqin

Så langt har 10 sivile, inkludert barn, blitt drept og 127 kurdiske byer har blitt erklært som krigssone. Militære operasjoner fra luft og bakke har blitt utført. Tusen av kurdiske sivile har blitt arrestert. Nylig har åtte kurdiske ordførere blitt arrestert – staten kjenner ingen grenser i sin krigsoffensiv mot kurderne.

I går erklærte Hakkaris distriktsregjering portforbud i Yuksekova fra kl. 23.30, fem minutter etterpå angrep soldater og politi innbyggerne. Først avfyrte militæret kanoner fra sine militære forlegninger ned mot sentrum av byen. Etter bombingen har militæret forsøkt å trenge inn i områder av byen med bevæpnede kjøretøy.

Etter at portforbudet ble erklært har både nærområdene Orman og Eski Kisla blitt omringet av militære bevæpnede kjøretøy. I løpet av natten ble begge områdene bombet og skyting kunne høres utover natten. Resultatet av bombingen i Orman, Kisla og Mezarlik er at minst tre sivile er drept og mer enn ti har blitt skadet.

All forsyning av elektrisitet og vann til byen er stengt. Byen minner om en by under angrep av ISIS i Syria. De tyrkiske sikkerhetsstyrkene benytter seg av ISIS strategi ved å angripe innbyggere og brenne hjemmene deres. Med hele verden som tilskuere er den tyrkiske staten i ferd med å ødelegge den kurdiske byen Yuksekova med sin terror.

Til tross for portforbudet er menneskene ute i gatene. I det øyeblikket skytingen startet gikk tusen av mennesker ut på gatene og dannet et menneskelig skjold, for å unngå angrepene. Da angrep politiet med pepperspray. Til tross for disse angrepene oppretthold folket protestene med krukker, kar og trommer. Politiet og militæret angriper fortsatt disse ubevæpnede menneskene.

I flere nærområder oppsøkte beboerne moskeene for å be andre om å hjelpe menneskene som ble angrepet. Mens befolkningen i nærområdet samler seg i de områdene som er under angrep, har strategisk utplasserte snikskyttere begynt å skyte på mennesker.

Vi ber om at det internasjonale samfunn fordømmer den Tyrkiske statens statsterrorisme mot sivile. AKP regjeringen benytter seg av ISIS metoder i den Kurdiske delen av Tyrkia ved å angripe den kurdiske befolkningen som aktivt motarbeider ISIS. Stillheten rundt Tyrkisk statsterror innebærer anerkjennelse av massakre mot kurdere.

Kurdistan National Congress- KNK