Stopp Tyrkias massakre mot kurdere

I går kveld: Den tyrkiske staten massakrerte 60 sivile, og mye tyder på at de har brukt kjemiske våpen. 

Den tyrkiske staten har gjennomført systematiske massakre i Cizre (et kurdisk distrikt i Tyrkia) de siste to månedene. Titusenvis av sivile har blitt utsatt for kraftig bombeangrep og drap på åpen gate. Dette pågår foran øynene på Erna Solberg og regjeringen.

Den tyrkiske staten har begått folkemord i Cizre: De siste dagene har statlige styrker bombet to forskjellige bygninger som sårede sivile befant seg i. De har nå drept nærmere 60 mennesker, og mye tyder på at de har brukt kjemiske våpen. Tyrkias statlige TV-kanal (TRT-News) har annonsert dette som en seier.

Titusener av tyrkiske sikkerhetsstyrker har beleiret kurdiske distrikter og tilstanden er kritisk. Dette har allerede skapt store ødeleggelser og har kostet rundt 300 sivile mennesker livet. Tyrkias brutale angrep må stoppes før enda flere blir drept.

Norge som alliert med Tyrkia har et ansvar for å bryte tausheten og få slutt på stadig verre krigshandlinger og overgrep.

  • Norge bør kreve at Tyrkia stopper angrepene umiddelbart.
  • Vi oppfordrer Norge til å erklære militære og økonomiske sanksjoner mot Tyrkia.
  • Vi krever at Tyrkia skal stilles til retten for sine forbrytelser mot menneskeheten og krigsforbrytelser.
  • Vi oppfordrer alle til å vise solidaritet med det kurdiske folket.