Brev: Tyrkias folkerettsstridige invasjon i Afrin-regionen i Syria må stoppes.

Solidaritet med Kurdistan har sendt dette brev til stortingets presidentskap og de parlamentariske lederne i alle partier. Vi oppfordrer alle til å sende dette til stortingsrepresentanter fra sitt fylke.

Slik finner du dine representanter: Gå inn på stortinget.no – trykk på Representanter og komiteer øverst på siden – Der ser oversikt over fylker – Velg fylke og finn din representant.

 

Tyrkias folkerettsstridige invasjon i Afrin-regionen i Syria må stoppes.

Vi krever at Stortinget fordømmer Tyrkias invasjon i Afrin-regionen i Nord-Syria, jobber for umiddelbar tyrkisk tilbaketrekking og stopper våpensalget til Tyrkia.

Tyrkia startet 20.januar en folkerettsstridig invasjon av Afrin-regionen i Nordvest-Syria. Tyrkiske fly bomber landsbyer. Tyrkias bakkestyrker leder an med tanks, i allianse med jihadistiske opprørsgrupper. Folket i Afrin utsettes for massakrer. Hundretalls sivile er allerede drept.

Stortinget må kreve at Tyrkia trekker seg ut av Afrin.

Tross tyrkisk bombing over grensen i lang tid, har Afrin ikke svart med motaksjoner inn på tyrkisk territorium. Tyrkias bombing av folkerike områder rammer sivile. Dette innebærer fare for krigsforbrytelser .

Afrin har vært en trygg øy siden konflikten i Syria brøt ut. Byen tok derfor i mot nesten 300.000 flyktninger. Tyrkias angrep destabiliserer regionen og ødelegger kampen mot IS. Derfor blir det nå enda flere flyktninger i hele regionen.

Over 500 personer har blitt arrestert i Tyrkia fordi de har kritisert angrepene. Flere av dem er medlemmer i legeforeningen som sa at krig var et helseproblem og ba om fred nå. Dette gir Norge et større ansvar for å si nei til krig. Angrepene på sivile i Afrin må stoppe og Tyrkia må trekke seg ut av Syria.

Fordi Norge er alliert med Tyrkia gjennom NATO, har Stortinget et særlig ansvar for å ta et tydelig standpunkt mot Tyrkias folkerettsstridige invasjon. Stortinget  må stanse våpensalget til Tyrkia, slik Tyskland nettopp har gjort.

 

Vennlig hilsen