Prosess for å forby Folkenes demokratiske parti (HDP) påbegynt.

President Erdogan, lederen for Tyrkias største parti, AKP har bestemt seg for å starte prosessen med å forby HDP.

Han gir etter for presset fra det høyrenasjonalistiske partiet MHP som også er regjeringspartner. Dette skjer kort tid før MHPs kongress. Siden AKP mister støtte i Tyrkia og regjeringens problemer øker på flere områder, er AKP helt avhengig av at MHP ikke bryter allianse. Skulle MHP bryte med AKP vil kravet som er reist fra opposisjonen om snarlige valg bli styrka. Både det sosialdemokratiske CHP og Det godes parti har fremma kravet, som også støttes av utbrytere fra AKP.

MHP blir mer og mer pågående og får større armslag gjennom den aggressive politikken som føres mot kurderne. MHP-lederen står åpent fram sammen med sentrale mafiabosser og De Grå Ulvene ypper seg igjen. Lekkasjene om drapsordrer på opposisjonelle i Europa må sees i sammenheng med denne tiltakende fasciseringa av Erdogan-regimet som vi er vitne til.  Den hardnakka avvisninga av besøk til den fengsla revolusjonæren Abdullah Öcalan må også sees i dette lyset.

HDP oppfordrer til solidaritet og motstand

For mer info se disse lenkene:

Andalou Press Agency er et talerør for Erdogan

ANF er en av de pro-demokratiske mediebyråene

Ahval er en utenlandsbasert opposisjonell nettavis