Paneldebatt: Tyrkia truer de selvstyrte delene av Syria. Hva kan Norge og NATO gjøre?

TID: Lørdag 20. november 10:00 – 11:30
MØTEROM: Formlab Hausmanns gate 16, Oslo. Nabobygget til Kulturkirken Jakob Les Globaliseringskonferansens program her

Som en del av Globaliseringskonferansen arrangeres en paneldebatt med tittel:

Tyrkisk krigføring truer med å ødelegge livsgrunnlaget i de selvstyrte delene av Syria. Hva kan Norge og NATO gjøre?

Siden seieren over IS har krigen i Syria tatt mindre plass i spaltene i norske medier, men til tross for den relative stillheten, er konflikten langt fra over. I stadig nye angrep har Tyrkia med samarbeidspartnere i islamske militser, angrepet og okkupert nye områder fra den autonome administrasjonen i Nord og Øst-Syria (AANES).

En del av krigføringen finner sted gjennom systematisk ødeleggelse av livsgrunnlaget gjennom kontroll av vannforsyninger, avskoging og ødeleggelse av naturressurser. Mens verden og Norge i stillhet ser på, driver en av våre nære NATO-allierte en brutal krig som permanent kan ødelegge fremtidsmulighetene i regionen, særlig for det kurdiske folket.

MDG, Solidaritet med Kurdistan og Ungkurd inviterer i dette møtet til diskusjon om den pågående krigføringen, den økologisk ødeleggelsen – og om behovet for protest og handling fra det internasjonale samfunnet. I panelet stiller:

  • MDG medlem Robert Mood, tidligere generalløytnant, Midt-Østenkjenner  og tidligere leder i Røde Kors
  • Seher Aydar, stortingsrepresentant fra Rødt
  • Dr. Nazan Üstündağ, Academics in Exile og medgrunnlegger i “Women for Peace”

Ordstyrer:  Bente Knagenhjelm/Solidaritet med Kurdistan og MDG

Bente Knagenhjelm