Tyrkia bomber turistmål i Irak

Den 20. juli ble minst åtte drept av tyrkiske granater skutt mot turistmålet Sakho i Nord Irak. Tyrkia nekter for å stå bak. Men alle bevis peker mot nettopp Tyrkia. Den irakiske regjeringen har fordømt angrepet og krever at Tyrkia trekker seg ut av Irak. Tyrkia har okkupert deler av Nord Irak i flere år og gjennomfører nå en videre invasjon i kampen mot kurdisk autonomi og for å realisere målet om et Stor-Tyrkia i tråd med målet fra 1921, omtalt i Den nasjonale pakt.

Nyhetsbyrået Al-Jazeeras melding

Denne meldingen fra nyhetsbyrået ANF viser til uttalelser fra Community Peacemaker Teams, som er en internasjonal kristen fredsorganisasjon som hadde folk til stede i området under hendelsen.

Aftenposten skriver om saken den 22.7.22

Uttalelsen fra Den kurdiske nasjonale kongressen: