Ta et tak for kunstgressbaner til ungene i Qamishlo!

   

Erling Folkvord er leder i Fotballbane.org og sitter i Solidaritet med Kurdistan sitt landsstyre

Foreningen Fotballbaner for jenter og gutter i Kobanê, som ble stifta i 2016, har oppnådd resultater både i Syria og i Norge.  Mange la merke til at Per Ravn Omdal stilte seg i spissen for arbeidet. Han har 12 år bak seg som president for Norges Fotballforbund, og hadde i mange år styreverv i de internasjonale fotballorganisasjonene UEFA og FIFA.

Kunstgressbanene i Raqqa ble tatt i bruk i august.Stiftelsesmøtet vedtok  at formålet var «å finansiere en eller flere fotballbaner for jenter og gutter i Kobanê og bidra til bygging, vedlikehold og drift fram til lokale myndigheter eller annen aktør med lokal forankring overtar ansvaret for dette.»

Foreningen starta samarbeidet med selvstyremyndighetene i Kobanê et år etter at Islamsk stat (IS) var påført sitt første nederlag og var fordrevet fra byen.  Å transportere kunstgress gjennom krigsområder var ingen enkel oppgave. Men høsten 2019 ble to baner  åpnet i Kobanê.
Siden har de vært i daglig bruk. I dag har Kobanê ni jentelag.

Den tverrkulturelle byen Raqqa ble neste prosjekt. I august i år ble to baner tatt i bruk der. Og nå er innsamlingsarbeidet i gang for at ungene i grensebyen Qamishlo også skal få kunstgressbaner. Tomtene er klare.  Du kan se en superkort presentasjon her.  

Mange SolKurd-medlemmer har deltatt i innsamlingsarbeidet  og bidratt til at det har fått så bred oppslutning. I det første halvåret kom mange bidrag fra enkeltpersoner. Siden har det blitt bevilgninger fra fotballklubber, fagforeninger, kommunestyrer og fylkesting.  Fylkespolitikerne i daværende Østfold fylke bevilget 50 000 kroner. Det samme gjorde Bodø kommune. Det var 1 krone per innbygger! Flere kommuner fulgte eksemplet. Med ett unntak har det vært enstemmige vedtak i kommuner og fylker.

Nå sender foreningen ut søknader om støtte til kunstgressbaner for ungene i Qamishlo. Alle kommuner og fylker, mange fotballklubber og flere hundre fagforeninger mottar søknader i løpet av november.
SolKurd-medlemmer som er med i fagforening, fotballklubb eller har partifeller eller venner i kommune- eller fylkespolitikken oppfordres hermed til å hjelpe til.   Et bevilgningsforslag til fagforeningens årsmøte kan gjøre den store forskjellen. Les mer på foreningens hjemmeside: https://fotballbane.org/ 

Ta kontakt med foreningen viss du vil hjelpe til med å ta opp saka der du er: kontakt@fotballbane.org

Og et lite poeng til slutt: Alt arbeidet med kunstgressbaneprosjektene gjøres på dugnad. Ingen administrasjonsujtgifter.
Hver eneste norske krone brukes i Syria.