Solidaritetsreise til Newroz (kurdisk nyttår) i mars 2018

Solidaritet med Kurdistan vil også i år arrangere en solidaritetstur til Kurdistan i forbindelse med Newroz som er 21. mars. Vi samarbeider med Folkets Demokratiske Parti (HDP) om opplegget for et opphold i og rundt Amed/Diyarbakir.

Vi reiser fra Oslo til Diyarbakir sannsynligvis  noen dager før 21 mars. Vi har ikke fått endelig bekreftelse på hvilken dag Newroz feires i Amed/Diyarbakir. Feiringen foregår hele dagen. Det pleier også å være orienteringsmøter for de internasjonale gjestene, og mulighet til å gjøre seg kjent med situasjonen i byen.

Les gjerne reisebrev fra fjorårets tur her:

Reisebrev fra Amed https://solidaritetmedkurdistan.wordpress.com/2017/03/20/reisebrev-fra-amed/

Reisebrev 2: Møte med HDP https://solidaritetmedkurdistan.wordpress.com/2017/03/22/reisebrev-2-mote-med-hdp/

Reisebrev 3: Newroz vart vellukka
https://solidaritetmedkurdistan.wordpress.com/2017/03/25/reisebrev-3-newroz-vart-vellukka/

Praktisk:
Hver deltaker bestiller flyreisen sjøl og skaffer seg visum til Tyrkia, da det kan være noen variasjon for hjemreisa. Vi legger opp til at alle drar ned slik at vi kommer til Amed samme dagen. Vi vil komme med nærmere informasjon om avreisedato. Nå i midten av januar koster en flybillett Oslo-Diyarbakir  t/r  3 019 kroner med Turkish Airlines.

Visum ordnes via internett på https://www.evisa.gov.tr/en/ og koster 25 US. Du bør ha pass som er gyldig minst 6 måneder fra innreisa av.

Hotell bestilles i samråd med arrangørene der nede. Regn med ca 3-400 kroner pr natt for enkeltrom. Matutgifter blir minimale – mindre enn det du ville bruke her hjemme disse dagene.

Påmelding:
Kontakt oss hvis du ønsker mer info, også om du ennå ikke har bestemt deg helt for å dra. Vi vil gjerne ha påmelding innen 1.mars, og vi legger opp til å ha et forberedelsesmøte for de som kan ca. 2 uker før avreise. Send påmelding til solidaritetmedkurdistan@gmail.com

Bare ta kontakt om du har flere spørsmål! Enten med e-post eller telefon til Arnljot Ask, mobil 993 92 188.