STOPP TYRKIAS KRIG MOT KURDERNE

Erklæring fra KNK – Kurdistans nasjonalkongress 22. januar 2018.


Tyrkiske luftangrep rammet Afrin, en kurdisk by i Nord-Syria. Det drepte og såret flere sivile.

Ikke bare kurderne men også kristne, arabere og alle de andre folkegruppene i Afrin utsettes for et tungt angrep av Tyrkia.
Tyrkias aggresjon mot folkene i Afrin er en skamløs kriminell handling mot menneskeheten; ikke annerledes enn forbrytelsene begått av ISIS.
Å starte et militært angrep mot et land som ikke har angrepet deg er en krigsforbrytelse.

Tyrkiske jagerfly angrep 100 ulike steder, også sivile områder i Afrin. Minst 6 sivile ble drept og 1 YPG (Folkenes forsvarsenheter) og 2 YPJ (Kvinnenes forsvarsenheter) soldater har blitt martyrer under lørdagens tyrkiske angrep. Flere sivile ble også såret som følge av angrepet. Det invaderende tyrkiske militæret utførte luftangrep på Afrin med godkjenning av Russland cirka klokka 16.00 lørdag ettermiddag den 20. januar. Angrepene fra 72 jagerfly var retta mot Afrin sentrum, Cindirêsê, Reco, Shera, Shêrawa og Mabeta distrikter og flyktningleiren Rubar. Mer enn 20 000 flyktninger fra Syria bor i Rubar-leiren. Den tyrkiske okkupasjonshæren og dens terrorister som først ble slått tilbake da de forsøkte å rykke inn i Afrin ved å angripe på bakken, forsøkte så å skremme befolkninga i Afrin og tvinge dem til å flytte til tyrkisk-kontrollerte områder. Den frie syriske hæren kontrollerer noen av disse områdene på vegne av Tyrkia.

Den syv år lange interne konflikten i Syria som har blitt til en internasjonal krig, med drapene på hundretusenvis av mennesker og fordriving av millioner nærmet seg nesten slutten. Den tyrkiske regjeringen under ledelse av Recep Tayyip Erdogan, sammen med Al Qaeda (Heyet Tahrir El Şam) og Den frie syriske arméen, har nå startet en militær operasjon mot Afrin. Dette betyr en ny blodig konflikt som vil trekke regionen inn i en ny katastrofe som vil forårsake sult, drepe flere barn, fordrive lokalbefolkningen og nok en internasjonal humanitær krise. I henhold til folkeretten er denne handlingen definert som en «operasjon for invasjon«.

Hverken kantonen Afrin, eller de andre nordlige syrisk-kurdiske regionene, har noensinne angrepet eller truet med å angripe Tyrkia. Faktisk har Tyrkia stadig truet og angrepet landsbyer og ulike lokaliteter mange ganger de siste årene. Den folkerettslige definisjonen av Tyrkias handlinger, er » et angrep på et suverent land», en invasjon av landet og et uprovosert angrep på dets sivile.

  • Vi oppfordrer alle demokratiske krefter og den offentlige opinionen til å vise solidaritet med kurderne og alle andre folkeslag i Afrin, ved å protestere mot og fordømme Tyrkias invasjon som er et folkemord.
  • Vi oppfordrer FN, det internasjonale samfunnet og den globale anti-ISIS-koalisjonen til å treffe tiltak slik at disse angrepene stoppes umiddelbart. Disse angrepene retter seg mot hundretusener av mennesker i Afrin.
  • Vi oppfordrer FNs sikkerhetsråd til å treffe tiltak så snart som mulig for å danne sikre soner i Nord-Syria som helhet, eller bare Nord-Syria øst for elven Eufrat og i de vestlige områdene. Dette vil gi en løsning på den syriske krisen innenfor rammen av internasjonal legitimitet.
  • Det internasjonale samfunns stillhet i møte med disse angrepene vil legitimere bruddene på menneskerettighetene og de grunnleggende rettighetene.

27072345_2067520929930455_121368062492509205_n

Du kan lese mer om KNK her: https://peaceinkurdistancampaign.com/resources/kurdish-national-congress-knk/