Opprop: Tyrkia ut av Afrin

Tyrkias folkerettsstridige invasjon i Afrin-regionen i Syria må stoppes:

Vi krever at regjeringen fordømmer Tyrkias invasjon i Afrin-regionen i Nord-Syria og jobber for umiddelbar tyrkisk tilbaketrekking.

Signer her: https://www.opprop.net/afrin

 

Om bakgrunnen for kravet:

Tyrkia startet 20.januar en folkerettsstridig invasjon av Afrin-regionen i nordvest Syria. Tyrkia bomber landsbyer fra fly, og leder an i bakkeinvasjon med tanks, sammen med jihadistiske opprørsgrupper. Folket i Afrin står overfor massakre. Vi krever at Tyrkia trekker seg ut av Afrin.

Tross tyrkisk bombing over grensen i lang tid, har Afrin ikke svart med motaksjoner inn på tyrkisk territorium. Tyrkias bombing av folkerike områder rammer sivile. Dette innebærer fare for krigsforbrytelser.

Afrin har vært en trygg øy siden konflikten i Syria brøt ut. Byen tok derfor i mot nesten 300.000 flyktninger. Tyrkias angrep destabiliserer regionen og ødelegger kampen mot IS.

Over 300 personer har blitt arrestert i Tyrkia fordi de har kritisert angrepene. Blant dem medlemmer i legeforeningen som sa at krig var et helseproblem og ba om fred nå. Dette gir oss et større ansvar for å si nei til krig. Angrepene på sivile i Afrin må stoppe og Tyrkia må trekke seg ut av Syria.

Fordi Norge er alliert med Tyrkia gjennom NATO, har Norge er særlig ansvarlig for å ta et tydelig standpunkt mot Tyrkias folkerettsstridige invasjon. Norge selger fortsatt våpen til Tyrkia.
Du kan følge med på situasjonen i Afrin her: https://afrinnotalone.com/

Skjermbilde 2018-02-07 kl. 20.51.24.png