Underskriftskampanje mot kvinnedrap

Det kurdisk kvinnenettverket arrangerte demonstrasjon i Oslo i går. Der leste kvinneaktivister opp navnene på 100 kvinner som har blitt drept og en appellant oppfordra til å støtte underskriftskampanja mot kvinnedrap.

DU KAN BIDRA ved å skrive under og dele denne lenka med din omgangskrets: https://100-reasons.org/petition/

Denne appellen ble holdt om underskriftskampanja.

Som den kurdiske kvinnebevegelsen har vi kjempet med kampanjer, handlinger og motstand mot feminism i Kurdistan.

Med vår nye kampanje «100 grunner til å dømme Diktatoren», vil vi stå opp mot den viktigste gjerningsmann for disse forbrytelsene, Recep Tayyip Erdoğan. Uten tvil i hans 18 år i makt, Erdoğan har ikke begått 100, men hundrevis av forbrytelser.

Vi vil ikke si: Antall hendelser og dødsfall er umulig å telle. Som kvinner, skal vi ikke bare fordømme disse forbrytelsene som statistikk.

Vi fordømmer dem også med vårt vesen, vår samvittighet, vårt hjerte og vårt sinn.

Vi vil ikke at Erdoğan skal være som de andre som blir kalt ‘statsledere ‘, og bare kalles «diktatorer» etter deres krigsforbrytelser har blitt avslørt, eller de hadde dødd.

Vi vil at han skal bli tiltalt nå!

Vår liste over Erdoğans forbrytelser er lang nok, og det gjør at vi ikke vil at den skal bli enda lengre.

Som den kurdiske kvinnebevegelsen i Europa (TJK- E) ønsker vi å samle 100.000 signaturer av 100 grunner til å motsette seg diktatoren og hans leiesoldater med sin lovbruk, militære og voldspoliti og urettferdighet.

100 navn ble lest opp av kvinneaktivistene

Vi deler en «grunn» 100 dager lang, ved å dele historiene om kvinner som ble myrdet av staten.

Med dette vil vi fortelle deg om kvinnene som er blitt myrdet. Vi vil at de skal gå inn på sidene til historiene og våre minner.

Signaturene som vi samler, vil utgjøre det første trinnet i vår søken etter å straffeforfølge diktator.

I andre fase vil vi ta våre signaturer, hendelsene vi har registrert, og alle bevisene vi har samlet til FN og andre relevante institusjoner. Gjennom handlinger og juridiske og sosiale kampanjer vil vi kreve begynnelsen på prosessen med å anerkjenne kvinnedrap som en forbrytelse på lik linje med folkemord.

Hver signatur vi samler inn tar oss ett skritt nærmere å tiltale diktatoren. Du kan gi strøm til vår kraft, stemmen din til stemmen vår for å fjerne diktator fra livet vårt ved å registrere deg i denne kampanjen. Hvis vi klarer det, kan vi stoppe diktatorer over hele verden fra å misbruke og drepe kvinnelige aktivister.

Vær så snill og signer. Du kan signere her, i slutten av demonstrasjonen. Snakk om det, del på sosiale media, støtt vår kampanjen!

DIN UNDERSKRIFT TRENGS!