Massearrestasjoner i Tyrkia etter mislykka angrep i Nord Irak

Over 700 Progressive har blitt arrestert de siste dagene melder flere medier. Se også ANF

Tyrkia angrep PKK stillinger i Gare i Nord Irak i forrige. Det ble gjennomført mange titalls bombeangrep og marinesoldater ble landa i området. 13 tyrkiske fanger som ble holdt i en av de mange tusen hulene, ble drept i denne forbindelsen. PKK sier at de ble drept av Tyrkias egne bomber. Tyrkia påstår at fangene ble drept av PKK. Hvorfor skulle PKK drepe fanger de har holdt i lang tid akkurat nå når Tyrkia fortsetter sin «Operasjon klo» som begynte i mai i fjor?

Forsøket på å besette Gare ser ut til å ha mislykkes totalt. Derfor må massearrestasjonene sees på som et forsøk fra det tyrkiske regimet på å dekke over og avlede oppmerksomheten fra nederlaget.