Tyrkia bomber enda mer i Nord Syria og Nord Irak

Nato-landet Tyrkia utnytter bomben som gikk av i Istanbul for ei uke siden som påskudd til å bombe de demokratiske styrkene, soldater fra det syriske regimet og sivile mål i Nord Syria og i Nord Irak.

Ingenting kan være mer usannsynlig enn at det er kurdiske demokratiske styrker som står bak bomben mot sivile i en av Istanbuls travle handelsgater for en uke siden. Men tyrkiske myndigheter utnytter denne bomben som påskudd til å angripe nettopp de demokratiske styrkene og sivile i områdene under deres kontroll.

Vesten er taus og lar Tyrkia holde på. USA og EU kunne med letthet ha satt en stopper for den tyrkiske aggresjonen. USA kunne ha innført flyforbudssone, men lar være. Det er viktigere for USA å samarbeide med det tyrkiske autokratiet en å verne demokratiet i Nord Syria.

Foto: ANF

Også soldater fra den syriske hæren ble drept under flyangrepene natt til søndag. Disse styrkene ble plassert ut i nord som et resultat av den siste invasjonen til Tyrkia i 2019.

Nato-landet Norge er også med på den implisitte støtten til Tyrkia. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg, støtter åpent det tyrkiske autokratiske regimets brutale krig mot PKK og PYD. Den norske regjeringen ser den andre veien når Tyrkia lemlester sivile og okkuperer et annet land. I veldig kontrast til holdningen til Russlands brutale invasjon av Ukraina.

For nærmere info om de siste angrepene kan man følge med via følgende nettsider:

https://ekurd.net/   uavhengig / partinøytralde

https://anfenglishmobile.com/   nært knytta til selvstyremyndighetene i Nord og Øst Syria (AANES)

https://www.rudaw.net/english  nært knytta til president Nechirvan Barzani i Den kurdiske regionen i Irak

https://www.kurdistan24.net/en/  nært knytta til statsminister Masrour Barzani i Den kurdiske regionen i Irak