Tre millioner krevde PKK vekk fra EUs terrorliste

Erling er medlem av landstyret i Solkurd og leder av Foreningen fotballbaner for jenter og gutter i Kobanê, Raqqa og Qamishlo

31. januar møttes kurdere og Kurdistanvenner på Schumann-plassen, rett utafor EU-kommisjonens hovedkvarter i Brussel. Demonstrasjonen og pressekonferansen markerte avslutninga av en underskriftskampanje. Tre millioner underskrivere stilte ett krav til Ursula von der Leyen som er EU-kommisjonens president: Fjern PKK fra Europaunionens terrorliste!

Jeg reiste for Solkurd og sa bl.a på pressekonferansen.: 
«Norge er ikke medlem av EU. Vi må oftest tilpasse oss de beslutninger EU har tatt. Men de tre millioner underskrifter som EU-kommisjonen mottar i dag, handler om en sak der Norge har gått sin egen vei. Og jeg håper EU nå vil følge den norske veien. I Norge har PKK – Det kurdiske arbeiderpartiet –  aldri blitt ført opp på listen over terroristorganisasjoner.»

Tre millioner underskrifter var lagt i svære pappkasser. Det var minste like mange kasser som det var frammøte utenfor EU-kommisjonens hovedkvarter.  Foto: Solidaritet med Kurdistan